Kalender

Mar
25
sön
Introduktion till de svenska stickmyggen @ Naturcentrum
Mar 25 kl. 17:00

Anders Lindström, forskare på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), berättar om de svenska stickmyggen. Anders har nyligen gett dem svenska namn och är en av få som behärskar denna relativt okända insektsgrupp. Visste du till exempel att det finns en stickmygga som nu heter grodmygga? Anledningen är att den främst suger blod på amfibier!
Ansvarig: Monika Sunhede

Apr
22
sön
Guldsteklarnas värld @ Naturcentrum
Apr 22 kl. 17:00

Guldsteklarna hör till våra allra vackraste insekter samtidigt som de är en naturvårdsintressant grupp. Alexander Berg, som på kort tid seglat upp som en av våra främsta kännare av dessa insekter, berättar mer om dem och visar fantastiska bilder. Det kommer även finnas möjlighet att få hjälp med artbestämning.
Ansvarig: Tommy Karlsson

Jul
11
ons
Resa till Härjedalen (OBS NYTT FÖRSLAG PÅ DATUM) @ Funäsdalen/Hamrafjället
Jul 11 – Jul 14 heldag

I år tänker föreningen ordna en resa till Härjedalen. Planen är att vi hyr en liten buss och packar den med glada entomologer och deras packning. Alternativet är att åka i bilar upp mot trakterna av Funäsdalen – Hamrafjället mm. Anmäl intresse snart, sista anmälningsdag är den 1 maj 2018. Detta med bil/buss och logi-logistik gör att planeringen måste ske tidigt. På plats blir det utflykter till olika intressanta platser och åtminstone någon toppklättring till Hamrafjället. Men vi hoppas kunna erbjuda alternativ och bo på ett trevligt ställe, så att utflykter kan göras direkt därifrån. Kostnaderna är inte fastställda men föreningen kommer att sponsra resan så mycket vi kan. Mer detaljer kommer när vi vet mer.
Anmälan till Kjell Antonsson.

Jul
22
sön
Småkrypens dag vid Naturum Tåkern @ Naturrum Tåkern
Jul 22 kl. 10:00 – 15:00

På naturum Tåkern firas denna dag ”Småkrypens dag” – kom och guidas av kunniga guider och därmed får du en inblick i småkrypens förtrollande värld., kl 10-15. Samarbete med Naturum Tåkern, se naturums hemsida för mer info. Plats; Naturum Tåkern vid Glänås.
Ansvarig: Kjell Antonsson

Aug
3
fre
Svenska entomologmötet i Nyköping @ Sörmland
Aug 3 – Aug 5 heldag

Mer information om detta kan man få på SEF:s och Sörmlandsentomologernas hemsidor. Hör av dig om du har för avsikt att åka och om vi kan ordna med samåkning.
Ansvarig: Kjell Antonsson

Sep
23
sön
Hur får dagfjärilarna ihop sina livspussel? @ Naturcentrum
Sep 23 kl. 17:00

Dagfjärilarna är vackra och intressanta insekter. I kväll får vi veta mer om deras ekologi med hjälp av Magne Friberg, Lunds Universitet.
Ansvarig: Nicklas Jansson

Okt
21
sön
På fjärilsjakt i Vietnam @ Naturcentrum
Okt 21 kl. 17:00

Markus Franzén startade sin insektskarriär i vår förening och har sedan dess forskat i både Tyskland och Sverige – i kväll visar han bilder och berättar om resor till Vietnam.
Ansvarig: Björn Ström

Dec
9
sön
Luciakaffe med bildvisning m m. @ Naturcentrum
Dec 9 kl. 17:00

I kväll är alla välkomna att berätta om fynd, visa bilder, intressanta hemsidor m m. Vi bjuder på fika.
Ansvarig: Kjell Antonsson

Insekter & småkryp