SEF Årsmöte 2016

Tjugosjunde svenska entomologmötet i Östergötland 2016

För tredje gången är det Östergötlands tur att anordna svenska entomologmötet. Som de flest vet så har vi en lång kuststräcka i landskapet. Vi tänkte därför förlägga mötet till skärgården med basen på Stegeborgsgården, norr om Slätbaken, vid den lilla byn Norrkrog den 1-3 juli 2016. Logi i huvudsak enligt vandrahemsstandard men det finns även andra alternativ. Mathållning på plats vid Stegeborgsgården (utom möjligen exkursionsdagen). Vi börjar som vanligt på fredagseftermiddagen med samling och senare en kvällsmacka och programmet kommer att följa senare års traditioner med årsmöte och minst en heldag exkursion. Just nu har vi planer på att bege oss till den fantastiska Eknön om transporter går att ordna. I så fall blir det en heldag på ön. Mer information i nästa nummer av ET. Anmälan till Björn Ström bjost736 (at) student.liu.se, eller bjorn_strom (at) telia.com – anmälningsavgift 200 kr PG 496 34 59-5. Anmälan skall innehålla namn, adress och eventuell e-postadress för informationsspridning.

Välkommen till Stegeborgsgården

Vackert mellan bergen vid Slätbakens norra strand ligger Stegeborgsgården, byggd på historisk mark som under Gustav Wasas tid utgjorde köksträdgårdarna som försåg kungligheterna på Stegeborgs slott med färsk mat och vatten. Källan till det goda vattnet på slottet fanns på Stegeborgsgården och leddes via urholkade ekstockar över till Slottsholmen.
Än i dag erbjuder Stegeborgsgården det som gör livet gott. Fantastiska naturupplevelser med underbar utsikt från bergen och både vanliga och sällsynta insekter och växter i skog och mark.

Kjell Antonsson
Entomologiska Föreningen Östergötland

Mer information kommer läggas upp fortlöpande.

Kommentera

Insekter & småkryp